Borsfa Iskola
Fekete István Általános Iskola
Fekete István Általános Iskola
Fekete István Általános Iskola
Fekete István Általános Iskola
Fekete István Általános Iskola

Iskola története


Az iskola története:

A községben közel 20 évig nem volt tanítás, a körzetesítés miatt 1973-ban a régi iskolákat felszámolták, aminek egy részében jelenleg az óvoda működik. A gyerekek Bánokszentgyörgyre, Bázakerettyére jártak ezután iskolába.

Az akkor tanító nevelők elköltöztek, a falu kulturális élete hanyatlásnak indult. Csak a napközi otthonos óvoda működött tovább. Az utóbbi években községünkben sok fiatal telepedett le, megváltozott a lakosság összetétele, és igényként merült fel új iskola építése.

Lakossági kezdeményezésre, széles körű társadalmi munkával, a környékbeli üzemek és vállalkozók gépeivel, különböző támogatások segítségével épült. Jelenleg 9 tanteremmel, melegítőkonyhával, ebédlővel rendelkezik. 1993. szeptember óta látja el a község gyermekeinek oktatását és egyéb kulturális feladatokat old meg.
A település életének új szint adnak a kulturális, sport és falunapi rendezvények. Az óvodai, iskolai rendezvények szorosan illeszkednek a programokhoz, amelyek lebonyolításában maga is részt vesz.

Pedagógiai programunkban kiemelt feladatnak tekintjük a magyar nyelv- és irodalom, matematika, idegen nyelv (német) mellett a természet- és a környezetvédelem tanítását a természetismereti tantárgyakon belül, a hagyományok és szűkebb környezet ápolását.

Tanulóink részt vesznek saját, területi, megyei és országos meghirdetésű vetélkedőkön, versenyeken, levelezős játékokon, sportversenyeken. Eddig is rangos eredményeink, helyezéseink vannak. Szeretnénk még jobb eredményeket elérni.